bedőlt hiteles ingatlan vásárlása, eladása

Amennyiben valaki nem tudja egy pénzintézet felé az esedékes törlesztő részleteket fizetni, akkor ahelyett, hogy megvárná, hogy a pénzintézet végrehajtás útján érvényesítse a követelését, sokkal olcsóbb megoldás az, hogy maga próbálja meg az ingatlanát értékesíteni.

Végrehajtó munkadíja

Az ingatlan egy végrehajtási eljárás után is más személy tulajdonába kerül, ám ekkor a végrehajtó munkadíja és egyéb költségei is csökkentik azt az összeget, amelyet valójában megkapnának az adósok a tartozáson felül az ingatlanunkért.

KHR nyilvántartás

A pénzintézet ilyen esetben eladja a vevőnek a követelését általában némi kedvezményt tartalmazó áron, a követelés vételára az ingatlan vételárának egy részlete lesz, az Eladót a pénzintézet kénytelen törölni a KHR nyilvántartásból, így azt esetleges újabb hitelfelvétel során önerőként felhasználhatja az egykori adós eladó a vételár többi részét, amelyet maga megkap.

Zökkenőmentes lebonyolítás

Nem állítom, hogy a fenti folyamat részletes, mindkét fél számára garanciákat tartalmazó adásvételei szerződésbe foglalása hétköznapi ügyvédi feladat, mindenképpen javasolt tehát alapos banki ismeretekkel rendelkező ügyvédet keresni a zökkenőmentes lebonyolításhoz.

Kérjen időpontot

 

Leave a Reply